Oktober 2012

Nu er Børnene på Håbets Ø udkommet.
En spændende børneroman baseret på virkelige hændelser fra 1700-tallets Grønland.

Året er 1721. Præsten Hans Egede, hans kone og fire børn sejler med Skibet Håbet mod Grønland. De går i land på en lille ø, som Hans Egede døber “Håbets Ø”.

Hans Egede vil fortælle grønlænderne om Gud og Kongen, og præstens to drenge, Poul og Niels, har fået strenge ordrer på at være et godt eksempel. Så kan grønlænderne se, hvordan gode, kristne børn opfører sig. Men det er ikke altid let at være et godt eksempel, når man som Poul og Niels hellere vil ud at sejle i kajak og jage ryper sammen med deres to nye venner, Nivik og Kussak.

Imens er maden ved at slippe op, og vinteren er isnende kold på Håbets Ø. Mændene er vrede. De sulter og fryser og længes hjem. Bare der snart kommer et skib med nye forsyninger …

En medrivende fortælling om et af de tidlige kulturmøder mellem Grønland og Danmark, set fra drengen Niels’ synspunkt. Trods store forskelle i kultur, tro og sprog, og selv om de skulle kæmpe mod barske levevilkår, sygdom, sult og fatale hændelser knytter de danske børn og de grønlandske børn venskaber, der sætter sig dybe spor resten af deres liv.

Bagerst i bogen findes forfatterens efterskrift med den historiske fortælling om Hans Egede, samt hvad der senere skete med virkelighedens Poul og Niels og resten af familien. Der er desuden ordliste med forklaringer på grønlandske ord, samt begreber, der er fremmedartede for nutidens børn.