November 2013

Så er de her endelig. Mine to bøger om Malene, der med sin mor, stedfar og en forkælet lillebror flytter til Sønderjylland, fordi de så kan være nærmere på stedsøsteren, som Malene synes tager al for meget opmærksomhed. Malene ligner ikke nogen andre. Hun er mulat, og moderen vil ikke fortælle, hvem der er hendes far. Malene er sikker på, at det er derfor, hun blev mobbet på den gamle skole, og at det nok vil blive det samme her.

Men en dag sker der noget underligt. Hun sidder ved Slotssøen og ser over på byens stolthed, det lille slot, som 2 uger hver sommer bebos af de kongelige og kaster glans over byen. Pludselig ser hun et grønt lys – og et til – og et til. Hun tør ikke sige det hjemme, da hun tit får skyld for at have en for livlig fantasi. De eneste venner, hun har, er de fantasipersoner, hun lærer at kende via de bøger, hun læser, og når hun går rundt på kirkegården og i slotsparken. Men en dag, de holder i kø ved grænsen, ser hun en dreng stikke af fra en bil … og fra da af ændrer Malenes liv sig.

De to bøger om Malene handler om en ensom pige, der får venner. Og via sine venner får hun mod til at efterforske, hvem hendes far egentlig er.

Målgruppen er de 10 – 14 årige.