Sandhedens time

Branner og Korch, 2003.

Ungdomsbog

SANDHEDENS TIME handler om den 14-årige Mia, der sendes på efterskole mod sin vilje og uden at forstå, hvorfor hendes forældre vil af med hende. Bogen tegner et knugende billede af en svigtet og ensom pige, hvis opvækst er præget af et koldt, tavst og utrygt hjem gennemsyret af usandheder, fjendtlighed og vrede. Der er tydeligvis noget helt galt, men Mia har fortrængt så meget, at hun nu udelukkende fremstår som en trodsig og evigt utilfreds 14-15-årig, Mia har været udsat for incest, men det er ikke noget, hun hverken kan eller vil forestille sig.

Historien er fortalt nøgternt og enkelt, trods temaets alvor, og Mia beskrives præcist, hudløst og ærligt, uden at forfatteren forfalder til banaliteter og sentimentalitet.

 

Anmeldelser:

Anmeldt af Solveig Andersen i Folkeskolen
… Forfatteren får fortalt noget vigtigt om, hvordan en pige, udsat for seksuelt misbrug, reagerer… Og forfatteren fremstiller hende, så vi tror på problemet og reaktionerne.

Sproget er letflydende med megen dialog. Målgruppen 13-16 år.

Der er mange temaer at tage fat på også ud over incest: Svigt af børn, slankekur/anoreksi, kærester, veninder, fremtid. »Sandhedens time« kan give en god snak om et svært emne og kunne være en fælles bog i de ældste klasser. Og selvfølgelig også som frilæsning.

 

Anmeldt af Steffen Larsen, Politiken 22 marts 2003.
Linda Lassen søger i både sprog og handlingsgang det ultraklaustrofobiske. Der lugter klamt i Mias familie lige fra starten, men det er først på de allersidste sider, at sandhedens time ankommer.
… Det er en ærlig, barsk og intens historie. Det er tydeligt, at forfatteren ved besked. Kulden er rigtig kold, nedturen er kulsort, og sandheden er ikke til at bære. 

 

Sandhedens Time kan købes direkte fra forfatteren for 50 kroner stykket – samt forsendelsesomkostninger. (Rabat ved køb af  5 – 10 – 15 stk.)