Ørkenfisk

Forlag: Facet

Udgivelsesdato: 28. april 2008

Jeg tænker somme tider på at begå selvmord.” Lotte hævede stemmen. Han blev nødt til at høre efter. Tanken om det lille lumre værelse, hvor hun følte sig som et forladt, indespærret dyr, var ubærlig. Lægen måtte redde hende.
Den kraftige mand sukkede, så stolen og skjorteknapperne gav sig ved det. “Nu får du en anden slags piller. De virker efter to uger, og det kan godt være, du bliver lidt tør i munden af dem.”
Holder jeg så op med at tage på?”
Du er jo ikke overvægtig. Du skal bare gå ud og få dig en kæreste i stedet for at sidde og tænke triste tanker,” sagde han , og Lotte fornemmede, at samtalen var forbi.

Lotte er flyttet fra sine bedsteforældre i vrede. Hun synes de er uforstående og gammeldags, og hun skal vise dem, at hun sagtens kan klare sig selv, selvom hun er droppet ud af gymnasiet og lige har mistet et job.
Men det er sværere end hun troede. Ensomhed og manglende selvtillid får hende til at foretage sig underlige og desperate ting. Ting, der er så pinlige at hun ikke engang kan skrive om dem i sin dagbog.

Men så møder hun Jan, og alt ændrer sig. Veninderne er lidt skeptiske, men de er nok bare misundelige. Lotte har endelig fået et rigtigt liv. Det skal ingen tage fra hende.

Sagt om bogen:

…bogen kan “være nyttig og give indsigt i, hvor svært det er at takle ensomhed og følelsen af at være mislykket og hvordan man kan spænde ben for sig selv i et fortvivlet forsøg på at få noget, der ligner kærlighed.” May Schack

”Linda Lassen skriver gedigne romaner for børn og unge. Denne handler om udvikling, selvværd og ungdomsproblemer. Forfatteren har skrevet en fin roman med bred anvendelse for både gymnasieelever og læsere af samtidsromaner og danske romaner.” Sanne Craft, Lektør

”Man er meget nær på Lotte, og kan næsten mærke hendes kropsvarme og ånde i ansigtet.
Der er vist stadig mange kvinder, som ikke tror, de kan leve livet uden at blive ledet eller domineret af en mand. De kunne have godt af at læse denne bog.
Kåemer Asmussen (Fyldepennen)


Ensomhed og manglende selvtillid får dramatiske konsekvenser
Lotte er blevet smidt ud af bedsteforældrene, hvor hun har boet siden hendes forældres død. Bedsteforældrene kan ikke holde hende ud mere – hun bliver jo aldrig til noget.

Hun er droppet ud af gymnasiet og blevet fyret fra sit job, som hun slet ikke duede til.
Det lykkedes Lotte at finde et ildelugtende kælderværelse og et job som stuepige på Hotel Odin i Odense. Det går ok. Ikke fedt men hun klarer sig, selvom det er svært. Mere end en gang finder hun sig selv i en pinlig situation – som mest har noget med mænd at gøre. Hun får penge for det.
Ensomheden driver hende ind i armene på Jan, der virker perfekt. Hun forelsker sig og føler sig som en rigtig voksen, når han rører ved hende. Og så er hans familie sød og rar. Sådan en familie har hun altid ønsket sig.
Jan tager hende med til Bangkok. Lotte føler sig som en prinsesse i et eventyr. Men snart opdager hun, at Jan ikke er den prins, han giver sig ud for at være.

Ørkenfisk er en anderledes ungdomsbog.

Linda Lassen skriver i en stil, der minder om Helle Helles. Kort, præcist og ægte. Hun har skrevet flere bøger for børn og unge.
Fortællingen dk. af Rikke Dyrhave Nissen