Myter og facts om overvægt

Forlag: Frydenlund

“Lassens bog fra 2000 har som de fleste andre bøger om overspisning selvhjælpsanvisninger, mens nærværende bog er mere teori og går et spadestik dybere i årsagsforklaringer. Det er en velskrevet og veldokumenteret bog om overspisning for den veluddannede læser.” (Lis Petersen lektør)

***

Linda Lassen er psykolog, og giver i sin bog “Myter og facts om overvægt” et sjældent indblik i de livshistorier, som 100 af hendes overvægtige klienter har, og sætter sine klienters spisning og overspisning ind i en personlig og samfundsmæssig kontekst.

“Overvægten har karakter af personlig katastrofe. At være overvægtig er som at gå rundt med et kainsmærke i panden eller et andet synligt bevis på personlig fiasko. Sygdom kan undskyldes – overvægt kan ikke.”

Pointen er, at det ikke er nok at behandle symptomer. Bogen er på den måde en stærk appel i retning af, at det psykologiske perspektiv i langt højere grad inddrages i behandlingen af overvægtige i stedet for den fordømmelse og stigmatisering, som Linda Lassens klienter ofte giver udtryk for at opleve.

Bogen kan anbefales til en bred målgruppe herunder ikke mindst behandlere, der har kontakt til overvægtige.

Lotte Gerdes
Journalist & autoriseret klinisk diætist

***

Min interesse for spiseforstyrrelser stammer til dels fra mit eget liv.

Min kandidatopgave handlede om Psykiske aspekter af overvægt hos voksne kvinder. Allerede på det tidspunkt blev jeg opfordret til at omskrive opgaven, så flere kunne få glæde af den, men som nyuddannet psykolog havde jeg nok andet at se til, så det blev først i 1999 jeg fik skrevet bogen: Overspisning – psykologi, selvopfattelse og terapi ved spiseforstyrrelser. Den udkom i 2000 på forlaget Klitrose.

I Januar 2009 udkom min fagbog: Myter og Facts om overvægt, på forlaget Frydenlund.
Fra 1999 – 2010 havde jeg egen psykologpraksis, hvor klienter med spise – og vægtproblemer fyldte- og optog mig rigtig meget. Det er på baggrund af alle disse menneskers spise- og livshistorier “Myter og Facts om overvægt” er blevet til.

Ved siden af at være psykolog er jeg også forfatter og har behandlet spiseforstyrrelser skønlitterært. Senest i ungdomsromanen: I vægtens tegn, der handler om anoreksi – og om hvordan sygdommen påvirker såvel den syge, som veninder og familie. Jeg har også skrevet kronikker og debatindlæg om forskellige former for spiseforstyrrelser, deres årsager og udtryksformer.