Mystik i slotskælderen

Børnebog.

Forlag: Alrune, 2013.

Bogen er 1. del af en serie på 2 om Malene, Kedde og de andres spændende oplevelser.

 

Malene skal starte i en ny skole, og det er hun nervøs over. Det går hurtigt med at lære kammerater og lærere at kende. Hun er hjemme hos den rige Julie med de mange ting og hos Emma, som har en hund og bor i skoven.

I den nye by er der et slot. Her bor de kongelige om sommeren. Malene elsker at sidde på en bænk ved søen og se over på slottet. En dag ser hun nogle mystiske lysglimt fra slottets kælder. Tre små grønne glimt hurtigt efter hinanden. Hvad mon det betyder? Hvem er i kælderen?

I byen er der også et gult hus. Det er tomt og uhyggeligt. En rude er smadret og rygtet går, at der både er lig og tyvekoster derinde. Sammen med Kedde og Emma vil Malene undersøge sagen. Hvad gemmer sig i Det gule hus? Hvem bor i slottets kælder?

Spændende og dramatisk historie, der også kommer omkring flygtninge og poser med mærkeligt, hvidt pulver.

 

Lektørudtalelse: Mystik i slotskælderen

Forfatter Linda Lassen har skrevet mange børne- og voksenbøger, og her har hun begået en spændingsroman til primært de 10 – 12 årige om Malene, der er flyttet til en anden by og skal starte på en ny skole. Det er svært at få nye venner og samtidig grubler hun over, hvorfor hun ikke må få at vide, hvem hendes far er. Malene finder trøst i at snakke med sin ikke eksisterende far og døde kendte mennesker. Hun får dog et venskab med Emma og Kedde. Malene og og Emma hjælper Kedde, der bliver drillet af et par store drenge. Pludselig er de rodet ind i et mysterium om grønt blinkende lys oppe fra slottet og hvidt pulver gemt i kirken.

Fint flydende sprog, letlæst for aldersgruppen … spændingen holdes fint bogen igennem.

Udmærket bud på en spændingsroman med mange emner indover til de 10-12 årige med nutidig familiemønster og omgangstone.”

Susanne Dahl Jensen