Louise

Alrune, 2001.

Børnebog.

 

Anmeldelser:

Louise af Linda Lassen – forside af Pia Falck Pape.
Overspisning er et underliggende tema i denne roman for de 10-14 årige. Den handler om den 11-årige Louise, der mobbes kraftigt i skolen og først får hjælp af de voksne, da hun bryder sammen under presset og stikker af hjemmefra. Bogen er både en vellykket roman, der gennem Louise giver et fint og troværdigt billede af personer, miljø, handlinger og følelser, og en brugsbog, der kan give børn i samme situation som Louise en forståelse for deres problemer og ideer til en vej ud af dem.
Den er velskrevet og spændende og giver, uden på noget tidspunkt at gå ud over rammerne for en roman for mellemgruppen et usædvanligt nuanceret billede af problemerne omkring mobning, overvægt(og-spisning), søskendeforhold og de voksnes, både forældrenes og lærernes, lukken øjne for problemerne. Omslaget signalerer entydigt pigebog med sin kønne tegning af Louise og vil umiddelbart tiltrække målgruppen, der får en god læseoplevelse samt stof til eftertanke også de, der ikke selv bliver mobbet.


Anmeldt af Kirsten Borberg i Folkeskolen
I sin debutroman om overvægt og mobning beskriver forfatteren en piges stigende trængsler i skolen og hjemme, hvor hun lever sig mere og mere ind i sin selvopfyldende offerrolle for til sidst at give op og flygte fra idrætstimer og nedrige kammerater. … sprogligt spændstig og varieret og i realiteten et praktiserbart lærestykke for både børn og voksne – hvorfor den anbefales til indkøb.

 

Sagt om Louise.
Bogen var smadder god, fordi jeg kan godt lide at læse om mobning og jeg syntes det var smadder synd for Louise.
Sofie Madsen, 11 år.

… Bogen Louise er en meget god bog, fordi den fortæller noget godt og spændene om, emnet mobning.
Til jer der læser bogen, håber jeg at i indser at det er forkert at mobbe andre, fordi det kan sårer ens følelser rigtig meget.
Hisar Ashti Ramazan, 6.b