I vægtens tegn

Alrune, 2003.

Ungdomsbog.

Emne: anoreksi; skilsmisse. veninder.
Selma, som går i tiende, har mange ting at spekulere på. Forældrenes skilsmisse, klassekammeraten Mads og veninden Lone, som viser sig at have et spiseproblem. Hvad skal hun gøre?

Ungdomsbog om anoreksi.

 

Lektørudtalelse:

… Beskrivelsen af Lones spisevægring og omgivelsernes magtesløshed er realistiske og tankevækkende. Så spis da for pokker, tager man sig i at tænke, men Lone spiser ikke og dør i bogens slutning. Selma selv får efterhånden løst sine familiemæssige problemer og bliver kæreste med klassekammeraten. Hun er ikke modeltynd, men kan altså sagtens have et godt liv alligevel. Den slørede fotoforside matcher indholdet godt, og bogen kan læses af piger fra 12 år.
Elisabeth Bennetsen, skolebibliotekar

Ungdomsbog med et desværre alt for aktuelt emne. Vil blive slugt af piger fra 12 år.
Eva, Stenløse Bibliotek

 

Boganmeldelser:

Linda Lassen: I vægtens tegn
Politiken 10 januar 2004, 4 . sektion side 11
Af Steffen Larsen
… Der er et mylder af livlige miljøer og levende mennesker i historien. Den er robust. Sproget er rapt og dog nøjeregnende. Det er alvor. Pigernes stadier på henholdsvis anoreksiens og hjælpeløshedens vej er beskrevet med indlevelse og sans for små ting som blikke og sætninger, der ikke bliver fuldført. Lone lignede engang Snehvide. Hun var glad og rapkæftet. Drenge er »omtrent så kedelige som at gå i gymnasiet«, sagde hun. Men så vokser den lille orm af sortsyn og selvhad sig større og større i hende. Hun efterlader en følelse af skyld.
Det er en god og ærlig bog, Linda Lassen har skrevet

Anmeldt af Solveig Anderseni Folkeskolen
… En spændende og frygtelig beretning om anoreksi. Beskrivelsen af den lange periode, hvor Lone får det værre, og ingen ved, hvad de skal gøre, er lang. Men længden får os samtidig næsten fysisk til at være med til at opdage, hvor galt det er fat, og føle den magtesløshed, omgivelserne står i. Jamen, så gør dog noget. Men hvad? Problemerne beskrives, som de er – Lone vil ikke være fed, vil ikke spise og træner hele tiden – men da sygdommen ikke erkendes, er bogen helt blottet for lægelige eller psykologiske forklaringer.
Samtidig er det godt at høre historien fra venindens side. Dermed bliver bogen – med Selmas mere almindelige problemer – også vedkommende som beskrivelse af et ungdomsliv.

Læst af bibliotekar Erik Johansen.
Nyborg-forfatteren Linda Lassen har skrevet en ungdomsbog : “I vægtens tegn”. Det er en rigtig tøsebog.
… For unge mennesker og forældre er der meget at lære om signalerne omkring spiseforstyrrelser, og bogen er som sådan en fin beretning om dette emne.
Ligeså vigtig er den overbevisende skildring af Selmas modning fra selvmedlidende navlepiller til ansvarlig kammerat og menneske. Der er også plads til en lille lovestory, som udvikler sig undervejs og som først får realitet, da personerne går til bekendelse omkring det, de går og skjuler. Bogen er med en stigende spændingskurve letlæst med fin sans for de unges sprog.