Herlinutternes historie

Alrune, 2005.

Emne: Robinsonade. 41 børn forliser med et passagerskib og bliver skyllet op på en øde ø. De kan ikke huske, hvor de kommer fra. De prøver at skabe sig et liv på øen.

 

Lektørudtalelse
Herlinutternes historie
En udmærket og meningsfyldt robinsonade for børn
Det er en velkonstrueret og tankevækkende historie med en god psykologisk indsigt.. Den enkle og nøgterne sprogtone er meget børnevenlig… Der er mindelser om William Goldings hovedværk Fluernes herre fra 1954
Vera Jensen

 

Anmeldelser:

Steffen Larsen i Politiken

Linda Lassen har en pæn produktion af socialt engagerede romaner for børn og unge. …med Herlinutternes historie går hun udenlands og Robinson i bedene. Eller måske rettere Fluernes Herre.

… Forfatteren sørger godt for sine personer, så man får lyst til at spise flere sydfrugter…. Det hele er et eventyr, men det ved de medvirkende ikke.

 

Børneavisen ved Malte Jørstad 14 år

Herlinutternes historie er en bog der helt klart spiller på de medvirkendes følelser, Deres savn og deres meninger…..Hvis du …godt kan lide en god tankevækkende historie, er dette virkelig en bog for dig.

 

Kirsten Aggerholm i Børn og Bøger

“det er eksistentielle spørgsmål i miniformat, der tages op på en enkel og overskuelig måde…”

 

Iben Friis Jensen i Fyns Amtsavis

“Historien om herlinutterne er barsk og grum og kan nok inspirere til et eller andet mareridt. Selv for den voksne oplæser.”

 

Mads Tangdal Pedersen  i Folkeskolen

“Personerne er godt beskrevet, de er troværdige, og man kan sætte sig i deres sted.”

 

Sofie Esmann Busch  i Folkeskolen

“Elevernes på folkeskolens mellemtrin vil synes godt om bogen … og læseren vil leve sig ind i handlingen. …den kan anbefales som en rigtig god frilæsningsbog for elever fra 4. klasse.”